Няма по-вкусно запържено телешко месо с лук


Няма по-вкусно запържено телешко месо с лук
Снимка: iStock

Комбинацията от крехко телешко месо, пикантен сос и пресен лук ще накара вкусовите ви рецептори да танцуват от наслада.

Необходими продукти за телешкото месо с лук:

500 г говеждо месо

4 шушулки зелен лук

4 смлени скилидки чесън

1 голяма глава стар лук

1⁄2 чаена лъжичка сол

1/2 чаена чаша захар

за марината за месото

4 супени лъжици соев сос

4 супени лъжици картофено брашно

2 супени лъжици зехтин

1 1⁄2 супени лъжици сода бикарбонат

1 супена лъжица захар

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка черен пипер

за соса

2 супени лъжици тъмен соев сос

80 мл вода

Вижте още: Груби грешки при приготвянето на телешко месо

Начин на приготвяне:

Приготвяне на зеленчуците

Започнете с обработката на зеленчуците. Разделете 4-те шушулки зелен лук на две, за да отделите дивия лук от останалите. След това дивият лук отново се разполовява, като се фокусира върху бялата част и се разрязва по дължина. Продължете с нарязването на стария лук на по-едри парчета. Накрая смелете или нарежете скилидките чесън на много ситно.

Мариноване на месото

Нарежете телешкото месо на тънки ивици. Поставете месото в купа за мариноване.

Добавете 4 супени лъжици соев сос, 4 супени лъжици картофено брашно, 2 супени лъжици зехтин, 1 1/2 супени лъжици сода за хляб, 1 супена лъжица захар и по 1 чаена лъжичка сол и черен пипер в купата. Смесете месото добре с маринатата, като се уверите, че е добре покрито. Оставете го настрана за момент.

Вижте още: Най-лесната рецепта за вкусно телешко варено

Готвене на говеждото и пърженото с лук

Загрейте тиган със зехтин на средно силен огън.

В сгорещеното олио добавете лука и бялата част на зеления лук. Запържете всичко за около 2 минути, докато започнат да омекват. Подправете с 1/2 чаена лъжичка сол и захар за допълнителен вкус.

След като зеленчуците леко се карамелизират, ги извадете от тигана и ги оставете настрана. В същия тиган добавете маринованото телешко месо. Тъй като телешките ивици са малки, 3-4 минути от всяка страна трябва да са достатъчни, за да се изпекат напълно. Когато телешкото се сготви до желаната степен на готовност, добавете 4 смлени скилидки чесън, 2 супени лъжици тъмен соев сос и 80 мл вода в тигана.

Разбъркайте всичко и ще забележите, че започва да се образува вкусен сос. Оставете месото да се загрее още малко. Накрая добавете обратно в тигана задушените див лук и лук. Разбъркайте го последно, за да комбинирате всички вкусове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама