Това масло лекува кожни заболявания и прочиства черния дроб


Това масло лекува кожни заболявания и прочиства черния дроб
Снимка: Istock

Маслото и чаят от борови иглички имат невероятни свойства за тялото ни и отвътре, и отвън. Те са с аромат на дърво и се използват за облекчаване на болката и стреса.

Боровите иглички съдържат мощни активни вещества, които убиват бактерии, гъбички и други патогени. Маслото се използва при астма, кашлица, алергии и респираторни инфекции. Противовъзпалителните и антиоксидантни компоненти в боровото масло помагат в борбата с рака и защитават мозъка, сърцето, черния дроб и червата.

Вижте още: Семената от лимон крият неподозирани ползи, ето какви

Когато се използва за масаж, маслото нормализира кръвообращението, облекчава отоци, болки в мускулите и ставите.

Боровото масло помага при възпалението

Боровото масло се бори със свободните радикали и възпаленията, които допринасят за хронични заболявания като артрит. Достатъчно е всеки ден да се втриват по 1-2 капки върху болезненото място.

Боровото масло поддържа черния дроб здрав

За стимулиране на храносмилателните органи, прочистване на черния дроб и изхвърляне на натрупаните токсини си пригответе чай от борови връхчета. Достатъчно е да пиете по една чаша чай всеки ден и след седмица ще завършите детоксикацията на организма.

Боровото масло лекува дихателните пътища

Действа като изключително добър антисептик, помага при отхрачване, инфекции на дихателните пътища и възпаление на синусите. Ако имате упорита кашлица, втрийте няколко капки в гърдите и затоплете мястото с кърпа. Можете да добавите малко масло към вряща вода и да го използвате за инхалации.

Вижте още: Ново проучване: Лоши новини за любителите на фреша

Боровото масло лекува кожни заболявания

Помага при дерматологични проблеми като псориазис, брадавици, микоза, екзема и пърхот. Но имайте предвид, че това масло не се препоръчва за нанасяне върху отворени рани.

Боровото масло облекчава стреса

Ако използвате борово масло по време на масаж, ще забележите, че стресът скоро ще изчезне. Добавете го към ваната си и ще забележите как настроението ви се подобрява, а нервността и тревожността намаляват. Боровото масло се използва при умствена и физическа умора, тъй като спомага за подобряване на мисленето, вниманието, паметта.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама