4-те златни правила на щастливата връзка


4-те златни правила на щастливата връзка
Снимка: iStock

С течение на времето започваме да гледаме на партньора си като на даденост и сме склонни да отдаваме по-малко грижи на интимните си отношения като двойка. Започваме да обръщаме повече внимание на кучето си и да гушкаме по-често котката си. Нямаме търпение да се приберем у дома, да си сложим удобните чехли, развлечения анцуг и да се отдадем с пълна сила на социалните мрежи, докато очакваме доставчика на храна.

Вижте още: Експерти: Двойките, които се карат повече, остават по-дълго време заедно

Как обаче се чувства партньорът ни в подобни отношения? И може ли да ги наричаме по този начин като липсва основното -отношение!

Днес ви представяме 4 златни правила на щастливата връзка:

1. Хората имат нужда от признателност

Спомнете си защо се влюбихте в партньора си. Опитайте да направите списък с десетте най-добри черти на характера му, които са ви накарали да искате да сте с него на първо място. Полагайте съзнателни усилия да го оцените и да му правите комплименти. Дори прости домакински задачи, като вземане на храна за вечеря и изнасяне на боклука, могат да бъдат причина да покажете признателност.

2. Партньорите имат нужда от уважение

Двата най-лоши врага на уважението са критиката и осъждането. Преди всичко друго, никога не ругайте половинката си публично или ще го загубите завинаги. Трябва да създадете безопасно, неосъждащо пространство за вашия човек, в противен случай той ще се затвори емоционално.

Хората не харесват дългия списък с оплаквания за себе си. Думите „ти“ и „защо“ ще изпратят любовника ви в режим на защита.

Вижте още: Трите най-чести причини за раздяла с партньора

3. Партньорите често се чувстват емоционално ощетени

Емоциите могат да бъдат непосилни за някои хора, които са склонни да действат извън логиката. Половинката ви ще реагира с гняв, когато се сблъска с емоционално зареден партньор. Този механизъм за справяне е това, което използват, за да се опитат да получат контрол над емоциите, които не са им познати. Такъв тип хора са привлечени от човек, който може да им помогне да се докоснат повече до емоционалната си интелигентност.

4. Съкратете заявката

Опознайте себе си и колко думи трябва да кажете, за да покажете нуждите си от партньора, след което разделете това число на четири. Това е приблизително с колко думи хората могат да се справят в един звуков фрагмент, в противен случай съобщението ви ще бъде замаскирано в твърде много подробности. Упражнявайте се да слушате повече и да говорите по-малко.

Вижте още: Тези 5 съвета наистина ще ви помогнат да спечелите сърцето на мъж

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама