4 цвята, в които никога да НЕ боядисвате спалнята

  • 4 цвята, в които никога да НЕ боядисвате спалнята
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 17.07.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Вашата спалня е единственото място в дома, което е изцяло посветено на вас и вашето спокойствие. Все пак, няма да посрещате гости там, така че е важно да създадете истински оазис на спокойствието. А изборът на боя е от съществено значение за тази цел, затова най-добре стойте настрана от тези 4 цвята.

1. Червено

Въпреки че на мнозина може да им хареса идеята за старомоден парижки будоар или пък си представят нещо в стил "50 нюанса сиво", не забравяйте, че червеното е енергичен цвят, който никак не спомага за постигане на спокойно настроение.

2. Ярко зелено

Към ярко зеленото спокойно може да прибавим и цвят "лайм" в списъка със забранени нюанси. Дори да искате да заспите в тази стая, ще ви е доста трудно, защото ярките цветове събуждат съзнанието. Така че, ако се въртите доста и сънят все не идва при вас, помислете за по-светъл нюанс на зеленото.

3. Оранжево

Има доста научни обосновки за това как цветът влияе на мозъка. Оранжевият цвят, например, символизира успех и щастие. Но поставен в спалнята като основен цвят, той стимулира и ентусиазира, което определено не е търсеният ефект специално за тази стая.

4. Сиво

Сивото изглежда стилно и елегантно, затова много хотели залагат на него. Но ако сте го избрали за собствената си спалня, надали ще ви донесе много позитивни емоции. Не само, че е унил цвят, но изследвания показват, че собствениците на такива спални често са обсебени от техниката.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.