5 интериорни решения, които са пълна отживелица


5 интериорни решения, които са пълна отживелица
Снимка: iStock/Guliver

Тенденциите при интериорния дизайн се менят почти толкова често, колкото и в модната индустрия. Независимо дали обичате да сте в крак с актуалните течения, или предпочитате да заложите на собствен стил, има някои решения, които вече са пълна отживелица. Ето кои са 5-те остарели тенденции, които не внасят нито уют, нито пък са особено практични.

1. Бар в кухнята

Може би си мислите, че така популярното „барче“ прави кухнята да изглежда по-широка. Истината е, че намалява пространството значително, прави го по-неудобно, а на всичкото отгоре не може да се използва пълноценно за готвене или хранене. Ако имате една идея повече място, заложете на остров. Той играе ролята на бар, кухненската маса и помощно пространство.

2. Ъглов диван

Ъгловите дивани, които познаваме до болка, се наричат така с причина. Те са добра идея само в случаите, когато заемат свободен ъгъл. Във всички останали ситуации този модел само ще заеме от свободното ви място и ще "задуши" стаята. Изберете обикновени триместни дивани и допълнете с фотьойли и табуретки. Така ще създадете усещане за еклетика и достатъчно въздух.

3. Монохромно обзавеждане

Стаите, чиито интериор е в един и същи цвят, могат да ви накарат да се чувствате като в къща за кукли. Освен това, монохромните решения не предлагат поле за изява за декорации по простата причина, че всичко, донесено от „външния свят“, изглежда неестествено и не на място. Ако държите на определена гама, помислете за ярки детайли и различни нюанси.

4. Стени, покрити със снимки

Последните години бяха актуални множеството рамки в интериора, от които вече сме безумно уморени. Вместо да привлича вниманието и да запазва спомените, този тип представяне не позволява да се съсредоточите върху нищо конкретно. Няма да споменаваме и колко много прах събират всички тези рамки!

5. Гардероби, които не стигат до тавана

Идеята, че гардеробите, които не се простират от пода до тавана, създават повече пространство, не е вярна. Но пък това свободно пространство е чудесно за събиране на прах, а и в даден момент ще се изкушите да го запълните с кутии за обувки или празни куфари.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама