5 интериорни решения, които са пълна отживелица


5 интериорни решения, които са пълна отживелица
Снимка: iStock/Guliver

Тенденциите при интериорния дизайн се менят почти толкова често, колкото и в модната индустрия. Независимо дали обичате да сте в крак с актуалните течения, или предпочитате да заложите на собствен стил, има някои решения, които вече са пълна отживелица. Ето кои са 5-те остарели тенденции, които не внасят нито уют, нито пък са особено практични.

1. Бар в кухнята

Може би си мислите, че така популярното „барче“ прави кухнята да изглежда по-широка. Истината е, че намалява пространството значително, прави го по-неудобно, а на всичкото отгоре не може да се използва пълноценно за готвене или хранене. Ако имате една идея повече място, заложете на остров. Той играе ролята на бар, кухненската маса и помощно пространство.

2. Ъглов диван

Ъгловите дивани, които познаваме до болка, се наричат така с причина. Те са добра идея само в случаите, когато заемат свободен ъгъл. Във всички останали ситуации този модел само ще заеме от свободното ви място и ще "задуши" стаята. Изберете обикновени триместни дивани и допълнете с фотьойли и табуретки. Така ще създадете усещане за еклетика и достатъчно въздух.

3. Монохромно обзавеждане

Стаите, чиито интериор е в един и същи цвят, могат да ви накарат да се чувствате като в къща за кукли. Освен това, монохромните решения не предлагат поле за изява за декорации по простата причина, че всичко, донесено от „външния свят“, изглежда неестествено и не на място. Ако държите на определена гама, помислете за ярки детайли и различни нюанси.

4. Стени, покрити със снимки

Последните години бяха актуални множеството рамки в интериора, от които вече сме безумно уморени. Вместо да привлича вниманието и да запазва спомените, този тип представяне не позволява да се съсредоточите върху нищо конкретно. Няма да споменаваме и колко много прах събират всички тези рамки!

5. Гардероби, които не стигат до тавана

Идеята, че гардеробите, които не се простират от пода до тавана, създават повече пространство, не е вярна. Но пък това свободно пространство е чудесно за събиране на прах, а и в даден момент ще се изкушите да го запълните с кутии за обувки или празни куфари.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама