5 интериорни тенденции, които ще видите през 2024 (СНИМКИ)


5 интериорни тенденции, които ще видите през 2024 (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Независимо дали ви предстои основен ремонт на кухнята или просто искате да модернизирате някои от стаите си, новата година идва с много вдъхновение за домашен дизайн. Но с такова разнообразие от тенденции и идеи може да бъде трудно да определите кое остава тук и кое не. Ето защо днес ще ви представим интериорните трендове, които ще бъдат популярни през 2024 - а много от тях са създадени да издържат повече от една календарна година.

Вижте още: Това е тайната на опитните домакини за бели като сняг фуги

Цял камък в кухнята

Отминаха дните, когато трябваше да изберете само един гръб за вашата кухня. Вместо това, включете голяма плоча от камък или кварц. Някои дизайнери инсталират тези материали зад печката или плота за готвене, като същевременно запазват околните зони на задната повърхност облицовани с плочки. Плочата често е от същия материал като плотовете, за да обвърже външния вид.

Нагънати шкафове и детайли

Очаквайте тази година да видите много релефни, нагънати и набраздени детайли в дома. Дизайнът напоследък е представен навсякъде - от кухненски острови и шкафове за баня до мебели за всекидневна. Детайлът добавя визуална текстура и интерес под плотове, маси за трапезария и извън тях.

Вижте още: Интериорните тенденции на 2023: Омбре стени (СНИМКИ)

Топли неутрални тонове

Започваме да виждаме отдалечаване от хладните сиви и ярки бели, които определят домашния интериор от години. Въпреки че неутралните никога няма да излязат от мода, по-топлите тонове - бежово, кремаво бяло и наситено кафяво - стават все по-популярни. Привлекателните нюанси са предназначени да създадат пространства, които се чувстват по-спокойни и уютни от техните хладни колеги.

Синьо на фокус

Следващата година ще бъде изцяло в синьо, както се вижда от прогнозите за цвета на годината за 2024. Оттенъкът, който осигурява успокояваща естетика, се очаква да бъде представен в декоративните материали и домакинските принадлежности през следващата година.

Ръчно изработени елементи

През 2024 гнаблегнете на елементи от интериора, които ви се струват уникални. Професионалистите казват, че това включва ръчно изработени плочки, персонализирани шкафове за баня и други елементи по поръчка. За да създадете пространство, което отразява вашия личен вкус, помислете за включване на повече персонализирани акценти.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама