5 начина да внесете Арт Деко стил у дома


5 начина да внесете Арт Деко стил у дома
Снимка: iStock/Guliver

Дори и да не знаете много за стила Арт Деко, няма начин да не сте се сблъсквали с него. Този период в американския дизайн, асоцииран с "Великият Гетсби", бе белязан от космополитен блясък, индустриално влияние и цялостното внушение за лукс. И според някои от най-известните интериорни дизайнери в момента Арт Деко изживява своя Ренесанс. Ето кои са основните елементи на стила, благодарение на които можете да преобразите своя дом.

1. Геометрични форми

Стилът се отличава с вплитане на линии и използване на повтаряща се геометрия. Помислете за въвеждане на сложни, геометрични мотиви във вашия килим, тапет или завеси.

2. Смели комбинации

В палитрата на Деко няма да намерите нито меки нюанси, нито изискани пастелни тонове. Вместо това, течението разчита на тъмни, смели и контрастни цветови комбинации – черно със сребърно, винено червено със златно или пък кралско синьо.

3. "Мъжествени" материали

Арт Деко винаги се е стремял да демонстрира иновациите на машинната епоха под формата на изкуствени материали като хром, неръждаема стомана, лак и огледални повърхности. Може би вече имате някои от тези елементи в кухнята и банята си, така че защо не отидете малко по-далеч, включвайки и аксесоари от "мъжествени" материали.

4. Луксозни материи

Ако 20-те години на миналия век имаха отличителна черта, що се отнася до тъканите, то това би било кадифето. Помислете за претапициране на вашите мебели или пък добавете няколко декоративни възглавници от коприна, например.

5. Животински принтове

И накрая, но не на последно място, помислете за екзотичните животински щампи, които бяха изключително популярни през 20-те, 30-те и началото на 40-те години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама