5 начина да внесете "отпускарски" полъх в дома си


5 начина да внесете "отпускарски" полъх в дома си
Снимка: iStock/Guliver

Не е тайна, че заобикалящата ни среда влияе на нашето настроение и цялостната ни перспектива. Помислете си само колко спокойни, безгрижни и щастливи сте по време на ваканция. Ако обаче сте "заковани" в града без изгледи за скорошна отпуска, може да я пренесете вкъщи чрез няколко интериорни идеи. Ето 5 малки начина да насочите щастието към собствения си дом.

1. Добавете декор, който ви напомня за вашето "щастливо място"

Един чудесен начин да се сещате ежедневно за любимото си място за почивка е като копирате някои от неговите отличителни белези - разбира се, в естетични микродози. Ратанова табуретка или стъклена купа с миди и рапани напомнят за морския бряг. Ако италианската "dolce vita" ви е на сърце, купа с лимони и декоративни възглавници в ярко синьо ще свършат чудеса.

2. Въздействайте на сетивата с аромат

Най-лесният начин да създадете спокойни и щастливи вибрации в дома си? С релаксиращ аромат, разбира се. За дълготраен ефект помислете за някакъв пълнител с ароматизирани масла.

3. Обърнете внимание на леглото си

Има нещо специално в хотелските легла - чаршафите са някак по-чисти, възглавниците по-пухкави и всичко изглежда по-естетически издържано. Можете да пресъздадете това в собствената си спалня с малко повече усилия. Инвестирайте в качествено спално бельо и нови възглавници, а след това се научете как да оправяте леглото като професионалист с перфектни ъгли и всичко останало.

4. Превърнете банята в спа оазис

Няма причина банята ви да не изглежда толкова спокойна и луксозна, колкото и в хубав спа хотел. Сменете стандартната си глава за душ с по-голяма и с повече функции. Подменете тоалетните принадлежности като сапунерки, чаша за четки за зъби и не забравяйте да се поглезите с голям пухкав халат!

5. Поканете природата на гости

Нашите вътрешни часовници жадуват за природата във всичките й форми. Имайки предвид това, не е чудно, че автоматично се отпускаме, когато се озовем край морето или дълбоко в гората. Внесете повече живот в дома си чрез стайни растения и цветя във ваза, както и чрез естетически решения, които максимизират естествените елементи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама