6 трика за ефективно използване на климатик през зимата


6 трика за ефективно използване на климатик през зимата
Снимка: iStock

Климатиците през зимата се използват за отопление на дома, но също така могат да струват доста скъпо, ако не ги използвате правилно. Ето защо днес ще ви представим няколко трика, благодарение на които можете да сведете разходите си до минимум, без да губите от топлината на дома.

1.Задайте температурата на климатика между 17 и 20 градуса, за да предотвратите претоварване на системата. Хората често вдигат градусите до 25, но не знаят, че изразходват голямо количество енергия. Повечето пъти дори няма да бъде толкова ефективно – просто ще хабите ток, без да достигате желаните резултати.

2. Инсталирайте климатик с обратен цикъл, който осигурява опции за охлаждане и отопление. Те са гъвкави, ефективни и поддържат качеството на въздуха в дома здравословно.

3. Използвайте тежки завеси, за да блокирате излизането на топлия въздух през прозорците, което често е причина за загуба на топлина.

4. Поставете подходяща изолация, която може да спести разходи за енергия с до 45%.

5. Запечатайте всички пукнатини или празнини в прозореца или дограмата, тъй като те често могат да загубят 15-25% от топлината на дома.

6. Когато климатикът не се използва, отворете щорите или завесите, за да позволите на слънчевата светлина да влезе в къщата и да затопли пространството.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още по темата


Още от Дом


Реклама
Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама