7 малки промени за повишаване на настроението у дома


7 малки промени за повишаване на настроението у дома
Снимка: iStock

Когато се приберете след дълъг работен ден, вашият дом трябва да бъде вашето убежище. Но ако жилището ви се е превърнало в разхвърляно разширение на офиса, вероятно не прави нищо особено за вашето психично здраве. Днес ще ви представим 7 малки промени за повишаване на настроението у дома според интериорните дизайнери и психолозите - от освежителни корекции на декора до лесни трикове.

1. Цитрусов аромат

Първото нещо, което трябва да направите, когато имам нужда от повишаване на настроението, е да запалите свещ с аромат на цитрусови плодове, като тази. Нотките на средиземноморски цитрусови плодове, свеж крайбрежен въздух и ананас и мигновено ще ви пренесат на някой морски курорт.

2. Без пердета

Скандинавската тенденция на прозорци без завеси като средство за улесняване на сутрешните събуждания работи безотказно. Освен това, озаряването на апартамента с максимална естествена светлина всъщност ви кара да се чувствате по-щастливи.

НА ГОСТИ В ИЗНЕНАДВАЩО СПОКОЙНИЯ ДОМ НА КОРТНИ КАРДАШИЯН И ТРАВИС БАРКЪР

3. Истински календар

Животът е натоварен и графиците са пълни до краен предел. И разбира се, всички имаме електронни календар, които изпращат напомняния. Но наличието на физически календар на хладилника променя играта. Това дава на дома усещане за общност.

4. Красиви аксесоари в банята

Купуването на изискана тоалетна четка или керамичен дозатор за течен сапун може да изглежда напълно ненужно, но когато апартаментът ви е 70 кв.м. и всичко е на показ, това е една малка радост в очите.

5. Скрити кабели

Кабели, модеми, приемници... няма нищо по-грозно от технологичните „джунджурии”, които вредят на спокойната домашна атмосфера. Прехвърлете всичките си проводници през задната част на стойката за телевизор и скрийте рутера зад саксийно растение. Всички искаме високоскоростен интернет, просто не искаме да мислим за него през цялото време.

6. Ежедневно разчистване

Нужно е да отделяте само по 10 минути на ден, за да се отървете от разхвърляната бъркотия. Когато се приберете след дълъг ден, последното нещо, което искате да ви поздравява, са мръсни чинии на кухненския плот, масата в трапезарията, нахвърляни дрехи на стола в спалнята. И да, това понякога означава да скриете дрехи в гардероба и да ги оправите през уикенда.

7. Билкова градина

Билките в саксия в кухнята могат да направят чудеса на кухненския плот: красив декор, свежа гарнитура в готвенето и изцяло натурален освежител за въздух.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама