7 вещи, които правят всеки дом безвкусен и старомоден


7 вещи, които правят всеки дом безвкусен и старомоден
Снимка: iStock/Guliver

Създаването на стилен и уютен дом не е лесна задача, тъй като всеки собственик има личен подход и вкус. Опитваме се да се обградим с неща, които едновременно ни носят добри вибрации, но и радват очите ни - снимки в рамки, красиви растения, рафтове с книги, фигурки от пътувания и т.н. Но понякога изглежда сякаш бъркаме и точно в този момент външният поглед е доста полезен. Ето кои са вещите, които „състаряват“ домовете ни, независимо дали са били обзаведени преди 5, или 15 години.

1. Пластмасови кухненски съдове

Пластмасовите изделия несъмнено имат много предимства - устойчиви са на удари, лесни са за почистване и не са скъпи. Те обаче изглеждат евтино. Освен това, с течение на времето пластмасата започва да се обезцветява и да отделя вредни вещества. Ето защо кухненските съдове, изработени от керамика, стъкло или метал, са много по-приятни естетически.

ЦВЕТОВЕТЕ НА ДНЕВНАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

2. Пощенски картички по рафтовете

Много хора обичат да украсяват рафтовете и етажерките с различни картички. Те могат да ни напомнят за хубаво събитие или пътуване, но всъщност никога не се вписват в интериора на стаята. Положението става плачевно, ако въпросните картички са подпрени на чаши или чинии.

3. Цветни рамки за снимки

Ярките и обемни фоторамки рядко се вписват в интериора и често отвличат вниманието от самата снимка, превръщайки се в основен елемент на цялата композиция. Изборът на по-спокойна и неутрална рамка е много по-добро решение.

4. Външни кабели

Като правило външното окабеляване значително разваля цялостния вид на стаята. Дупките от някогашни кабели също не правят положението по-розово. Ето защо, ако имате възможност да скриете жиците вътре в стената, действайте смело.

КАКВО ИЗДАВА БЕЗПОРЯДЪКЪТ ВКЪЩИ

5. Остъклени библиотеки

Витрините бяха доста популярни по времето на нашите родители. Въпреки че стъклото предпазва от натрупването на прах, по него често се появяват петна и следи от ръце. Отворените рафтове са доста по-удобни и освен това изглеждат по-стилни.

6. Изкуствени плодове

Подобно на изкуствените цветя, пластмасовите плодове изглеждат евтини, дори ако производителят е обърнал внимание на най-малките детайли. Ето защо, ако не ви харесва идеята да държите фруктиера с истински плодове във вашата всекидневна, можете да опитате да освежите пространството с помощта на сухи цветя, камъчета, миди или нещо в стила на помещението.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама