Чушките ще растат като луди с тези 3 разтвора


Чушките ще растат като луди с тези 3 разтвора
Снимка: iStock

Всеки градинар иска да прибере богата реколта от едър и месест пипер. Това е постижимо чрез използването на 3 разтвора.  В началото на лятото чушките се нуждаят от калий, фосфор и калций. За тази цел торът на основата на коприва, оборски тор, дървесна пепел е идеален.

Приготвяне на разтвор с коприва за бърз растеж на пипера

В 50-литрова бъчва изсипете 2 кг нарязана коприва, 0,5 кг оборски тор и 0,5 литра дървесна пепел. След това залейте с вода и оставете течността за 2 дни. След това под всеки корен трябва да излеете по един литър тор.

Разтвор с йод за по-добра реколта

Пиперът се нуждае и от подхранване със сложни вещества, за да се намалят рисковете от появата на гъбички и в същото време да се увеличат добивите му. Необходимо е само да смесите литър мляко и 10 капки йод в 10 литра вода. Пръскането с този разтвор се извършва в сухо и спокойно време. Можете да повторите процедурата след две седмици.

Разтвор за превенция и контрол на вредители

200 грама чесън трябва да се смесят в 10 литра слаб разтвор на калиев перманганат. Течността се оставя да престои 40 минути, след което се филтрира и се смесва с 50 грама настърган сапун за пране или 2 супени лъжици течен сапун. Веднага след като разтворът е готов, може да се използва за пръскане на пипера.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама