Дрехите, които НЕ бива да перете в пералня


Дрехите, които НЕ бива да перете в пералня
Снимка: iStock/Guliver

Всички фенове на модата ще се съгласят,че хубавите и качествени дрехи изискват определено ниво на внимание. Колкото и да ни се иска, не можем просто да напълним пералнята и да завъртим копчето. Ако не обичате да четете етикетите на дрехите или пък ги режете веднага след като ги платите в магазина, ето кои са дрехите, които не трябва да влизат в пералнята под никакъв предлог.

КАК ДА НАМАЛИТЕ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК ПРЕЗ ЗИМАТА

1. Чорапогащници

Въртенето в барабана на пералнята изтънява нишките, от които са направени чорапогащите. Или ги перете в торбичка, или ги перете на ръка, много по-щадящо е.

2. Кашмир и вълна

Поставянето на вашите любими пуловери и жилетки в пералнята може да бъде рисковано, защото дори да ги перете на 30 градуса, те със сигурност ще излязат с детски размери. Химическото чистене също не е най-добрият, нито пък най-евтиният вариант, затова запретнете ръкави и ги изперете на ръка, за да избегнете сълзи от ваша страна и деформации от тяхна.

3. Коприна

Що се отнася до любимите ви копринени ризи и рокли, има голяма вероятност на етикета да прочетете „само химическо чистене“. Възможно е обаче да ги изперете у дома (дори е по-добре, защото силните препарати изтъняват коприната).

4. Сутиени

Куките за сутиени не само, че могат да закачат друга дреха в пералнята, но презрамките могат да се разтегнат и да загубят еластичността си.

5. Кожа

Освен ако наистина нямате основателна причина да перете кожените си якета и поли, по-добре не го правете…никога. Естествената кожа може да се свие и обезцвети като реакция към вода. За леко освежаване използвайте бебешки мокри кърпички без сапун, а ако сте нанесли някаква сериозна повреда на любимото си кожено яке – потърсете кожухар или обущар, тъй като и те имат богат опит с кожените изделия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама