Ето какви семена да засадите през началото на април


Ето какви семена да засадите през началото на април
Снимка: iStock

Април е месец, в който градината сякаш оживява. Пролетта вече е в ход, дните са по-дълги и често по-топли. Традиционно слънчевото време и дъждовете се редуват, но през последните години дъждът през април не е особено интензивен, радвайки ни с по-сухи пролети.

Април месец е идеалният момент да се заемете с градината - да премахнете отпадъците от миналата година, да разкопаете и да засадите семена. Можете да направите това по два начина – директно в почвата или в малки саксийки, докато растенията покълнат. Опитните градинари смятат, че вторият вариант е доста по-добър, особено ако покриете семенцата с найлон или фолио, за да пораснат по-бързо.

Какви семена се садят през април?

Люти чушки и домати

Ако все още не сте засяли семена от лют червен пипер и домати, април е последният ви шанс да ги засадите на закрито. Изберете от широка гама вкусни, цветни, сочни червени сортове. Засадете ги в пластмасови кофички, докато не достигнат височина поне от 10-15см, когато трябва да ги преместите в градината.

Вижте още: Пролетна резитба на овошките: Защо, как и кога

Цвекло и моркови

Не забравяйте и традиционните фаворити. Цвеклото е сред най-лесните и възнаграждаващи култури и може да се засява директно на открито през април. Морковите са друг супер избор за отглеждане и могат да се сеят както в дълбоки саксии, така навън.

Целина

Целината се нуждае от дълъг вегетационен период за есенна/зимна реколта, така че засейте сега на закрито. Прехвърлете разсада в отделни саксии, когато са достатъчно големи.

Грах

Грахът се отглежда лесно и може да се прибере рано през лятото, което го прави добре дошла ранна култура. Можете да ги засеете директно навън, но имайте предвид, че са любима закуска за мишки – ако имате подобен проблем, засейте ги на закрито и ги преместете навън, когато станат високи 15 см.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама