Интериорните тенденции на 2024: Варосани тухли


Интериорните тенденции на 2024: Варосани тухли
Снимка: iStock

Тухлите са красиви сами по себе си, но не всеки обича вида на суровата, червена повърхност, особено пък в интериора на дома си. Варосаните тухли осигуряват алтернатива на пълното покриване на тухли с боя, като запазват целостта на тази груба и земна естетика, омекотявайки цялостния външен вид. Освен това, незабавно придават дълбочина и индивидуалност.

„Варосаните тухли, по-известни като тренда #Limewash в социалните мрежи, са известни с това, че създават меко, фино, текстурирано и кадифено покритие, когато се внесат в интериора. Често се използват за постигане на луксозен, но естествен външен вид, прегръщайки „перфектно несъвършената“ им визия.

Вижте още: 5 интериорни тенденции, които ще видите през 2024 (СНИМКИ)

Какво представляват варосаните тухли?

По своята същност тази боя всъщност е направена от варовик, който е натрошен и смесен с вода. Получената замазка, която се образува, преминава през процес на стареене и се разрежда с още вода, за да се създаде тънко, тебеширено покритие. Можете да добавите цветни пигменти, за да придадете на варовика нюанс, различен от традиционния бял вид.

Предимства на варовиковите тухли

Най-голямото предимство на варовиковите тухли е, че може бързо да съживи и подобри съществуващата текстура. С други думи, вдъхва нов живот както на вътрешните пространства, така и на външните фасади.

Освен това предлага голяма възвръщаемост на инвестираното време и изразходваните пари. Тъй като варовикът изчезва с течение на времето, ваите тухли ще изглеждат още по-добре, така че не изисква поддръжка.

Варовиковите тухли са изцяло естествени и нетоксични, което е чудесна алтернатива в сравнение с някои традиционни бои, които могат да бъдат вредни за околната среда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама