Жесток домашен тор от люспи на лук


Жесток домашен тор от люспи на лук
Снимка: Istock

За да поддържаме растенията си здрави, не е достатъчно само да ги поставим на място с хубава светлина и да ги поливаме често. Важно е да ги снабдим и с добър тор.

Вижте още: Как да използвате прясното мляко като естествена тор

На пазара в монета има голямо разнообразие от торове, но защо да харчите пари като можете да си я приготвите у дома?

Днес ви представяме супер ефективна, екологична и евтина техника за тор от люспи на лук. Те се използват и в борбата с много вредители като естествен инсектицид. Този еликсир от люспи е богат на различни минерални вещества и витамини – каротин, фитонциди, витамини от група В и витамин РР. 

Опитните градинари премахват с вода от люспи на лук пожълтяването на листата на краставиците, тя насища почвата с полезни елементи и я дезинфекцира, като стимулира растежа на кореновата система и предпазва растенията от гъбички, бактерии и вредни насекоми.

Вижте още: Как да поливате правилно орхидеите за красив растеж

Ето как да си направите тор от люспи на лук:

Напълнете буркан от 1 литър плътно с люспи от лук. След това ги изсипете в тенджера и ги пуснете да заврат в 2 литра вода. След това ги оставете да се киснат за 2 дни, а после прецедете водата от тях. Вашият домашен тор вече е готов за използване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама