Как да предотвратите появата на паяци у дома


Как да предотвратите появата на паяци у дома
Снимка: iStock

Паяците често търсят подслон в домовете ни в търсене на храна, вода и безопасност от суровите климатични условия. Въпреки че тези насекоми могат да бъдат много полезни при елиминирането на други вредители (молци, мравки и мухи), тяхната популация може да излезе извън контрол, ако са намерили безопасно място за размножаване. За да държите паяците точно там, където искате (навън), правилната превенция е ключова.

Най-добрият начин да нямате паяци е да им попречите напълно да навлязат в дома ви, което можете да направите, като запечатате входните точки около прозорци, комини, камини и балконски врати. Ето и кои са другите начини.

Вижте още: Как да перете различните типове възглавници

Изключвайте светлините през нощта

Оставянето на лампите включени през нощта може да увеличи броя на летящите насекоми от външната страна на дома, което създава изобилие от храна за паяците. Рано или късно те ще намерят начин да влязат и вътре. Затова най-доброто решение е да изключвате лампите през нощта.

Почиствайте редовно

Поддържането на дома ви чист ще помогне за премахването на паяците и техните източници на храна. Не забравяйте редовно да пускате прахосмукачка по горните ъгъли, включително в мокрите помещения, тавана и мазето, където има много скривалища.

Пръскайте растенията си превантивно

Грижата за зеленината също може да отблъсне паяците. Дори да се грижите добре за растенията, поливайки и торейки ги, не бива да забравяте грижата за листата. Редовно почиствайте праха от листата, а при нужда – пръкайте срещу паяци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама