Опитните градинари използват тази смес за хрупкави и сладки краставици


Опитните градинари използват тази смес за хрупкави и сладки краставици
Снимка: iStock/Guliver

Хората, които са яли краставица, откъсната директно от градината, със сигурност никога не са забравили свежият ѝ вкус, който за съжаление липсва при купените от хранителните магазини.

Тази култура е топлолюбива и си има своите специфики, ако сте решили да я отглеждате. Разбира се, с труд, постоянство и повече четене сме сигурни, че ще се радвате на страхотни краставици! Има обаче няколко трика, които опитните градинари използват, за да се радват на хрупкава и сладка реколта. 

Как да подхраните краставиците, ако искате те да са още по-хрупкави и сладки?

Подхранването на краставиците не е никак сложно. Сместа се приготвя наистина лесно. Добър вариант е да използвате пълномаслено студено краве мляко. Смесват се две равни части прясно мляко и вода. С получения разтвор се поливат зеленчуците. Добре е това да се случва в периода на плододаване. Течността се изсипва в корените. На едно растение е нужно около 200 мл от млечната напитка.

5 трика, с които ще съхраните цветята във ваза

Градинарите с опит твърдят, че акарите и листите въшки изчезват за отрицателно кратко време. В млякото се съдържат много захари, които вредителите не могат да “смелят” и в резултат на това те умират.

Друг добър стимулант е маята. Сто грама обикновена пресована мая трябва да се разреди в 2 литра вода. Течността се вари 15 минути, след което се разрежда в кофа с вода и се използва за пръскане на растенията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама