Течен, на прах или таблетка: Кой препарат за съдомиялна почиства най-добре


Течен, на прах или таблетка: Кой препарат за съдомиялна почиства най-добре
Снимка: iStock

След като сте се насладили на пищна вечеря с любимите хора, взирането в купчината тенджери и чинии в мивката може да отнеме част от радостта ви. Ето защо ние обожаваме нашите съдомиялни машини: с натискането на един бутон можете лесно да почистите всички съдове, чаши за вино и тигани. Този процес е още по-лесен и безпроблемен, ако използвате правилния препарат, който най-често се предлага под формата на таблетки, прах или течност. Но кой точно е най-добрият?

Таблетки

Ако търсите перилен препарат, който е едновременно удобен и практичен, таблетките са безопасен избор. Те са предварително изчислени и оразмерени, така че можете лесно да добавите една към вашата съдомиялна машина, преди да започнете цикъла. Те са и компактни, което означава, че има по-малко въглеродни емисии от транспортирането им. При таблетките влизат и популярните напоследък капсули или течни таблетки. Заложете на този тип препарат, ако имате силно замърсени съдове или загорели дъна.

Прах

Някои хора предпочитат пудра, тъй като е по-устойчива и екологична благодарение на рециклируемата картонена опаковка, в която често пристига. Перилните препарати на прах работят най-добре с твърда вода. Тъй като тези препарати не се разтварят добре в студена вода, използвайте прах при високи температури.

Течност

Течните перилни препарати са най-достъпната опция от тези три разновидности. Има някои екологични недостатъци: Те обикновено се опаковат в големи, обемисти пластмасови бутилки, което може да доведе до повече отпадъци. Течните перилни препарати работят най-добре с мека вода. Този сорт е съвместим с топла или студена вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама