Тези 3 цвята ще са хит в интериора през 2024: Ето как да ги включите в дома си според фън шуй


Тези 3 цвята ще са хит в интериора през 2024: Ето как да ги включите в дома си според фън шуй
Снимка: Istock

Според интериорните дизайнери хит в обзавеждането през 2024 година ще бъдат следните цветове: зелено, оранжево и розово. Тъй като всяко пространство е уникално и трябва да се подхожда към него като такова, по-трудно е да се създадат общи насоки за цветовете според принципите на фън шуй. По-специално, пространствата имат своя собствена енергия в зависимост от това кога са построени и какви хора живеят в тях.

Вижте още: 6 неща, които трябва да избягваме в спалнята си

Днес ви представяме каква енергия ще донесе в дома ви всеки един от трите хитови цвята за 2024 в интериорния дизайн:

Енергията на ЗЕЛЕНИЯ цвят в дома ни според фън шуй

Зеленият цвят принадлежи към елемента дърво. Свързва се с "ян" енергията на растежа и енергията на пролетния сезон. Страхотен е за детските стаи - но никога не трябва да се прекалява. Символизира растеж, жизненост и здраве. Съответства на източната част на света. Зеленото носи много жизнена енергия и е добре да бъде включено чрез детайли в кухнята, хола и банята, където може да присъства като растения и кърпи. Ако изберете зелено, няма да сбъркате. Освен ако не прекалявате. Защото е важно да се намери баланс.

Вижте още: 5 нестандратни цветови схеми за Коледа (ВИДЕО и СНИМКИ)

Енергията на ОРАНЖЕВИЯ цвят в дома ни според фън шуй

Оранжевият цвят е доста енергичен, използва се в тези части на къщата, които са тъмни. Допринася за създаването на светлина в тъмните части на пространството. Оранжевото, както знаем, е комбинация от червено, което е от енергията на Oгъня, и жълто, от енергията на Земята. Оранжевото може да бъде добро в детайли, ориентирани към югозападната и североизточната част на пространството.

Енергията на РОЗОВИЯ цвят в дома ни според фън шуй

Розовото е цветът на енергията на Метала, но също и на Огъня. Малко по-приглушено е от оранжевото. В по-малка степен е добре в детска стая, особено ако е в западната или северозападната част на дома. В по-малък мащаб може да се постави и в други стаи, разположени на следните страни: запад, северозапад и в по-малка степен от североизточната и югоизточната страна на пространството. Може и в по-малки размери в хола.

Добре е в комбинация с бяло - защото бялото е цветът на енергията. Металите също са съвместими. Подхожда и на тъмнокафяви или охра детайли. А именно те са свързани с енергията на Земята и по този начин поддържат и създават своеобразен баланс между две противоположни стихии – Огън и Метал.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама