7 съвета за вълшебни семейни Коледни Фотосесии: Топ Идеи и Трикове за впечатляващи резултати


7 съвета за вълшебни семейни Коледни Фотосесии: Топ Идеи и Трикове за впечатляващи резултати
Снимка: https://maxdigital.bg/

Коледната фотосесия е прекрасен начин да създадете специални спомени с вашето семейство и децата си през този вълнуващ сезон. Те могат да станат част от вашия коледен албум и да ви напомнят за магията на този празник година след година.

Но как можете да направите тези снимки наистина специални? Предоставяме няколко съвета и трикове за магични коледни фотосесии с деца и семейства.

Изберете мястото за снимки

Първият стъпка за успешна коледна фотосесия е изборът на подходяща локация.

Коледна фотосесия на младо семейство

Можете да изберете да снимате у дома си, пред коледната елха и камината, или на открито в парка, където има коледна украса. Важно е мястото да допринася за коледната атмосфера и да бъде удобно за вашето семейство и децата. Много добро решение е да изберете професионална фотосесия в студио с коледни декори и реквизити. Така атмосферата наистина ще бъде коледна приказка.

Насрочете подходящ ден и час

Изборът на правилния ден и време за фотосесията е от съществено значение. Ако искате да снимате на открито, изберете ден, който не е прекалено студен и облачен. Слънчевата светлина ще придаде топлина и жизненост на снимките ви.

Ако предпочитате да снимате вътре, изберете момент, когато стаята е добре осветена и има достатъчно естествена светлина. Ако сте избрали да се снимате при професионален фотограф - запишете си час още през октомври, защото графикът се запълва бързо.

Подготовка на децата и семейството

За да имате интересни и успешни коледни снимки с деца, е важно те да бъдат спокойни и щастливи.

 Коледни фотосесии

Подгответе ги предварително, като им разкажете какво ще стане и какво да очакват. Постарайте се да им предоставите любимите им коледни играчки или забавления, които ще ги развеселят. Също така, можете да използвате вашия собствен пример, като се усмихнете и се забавлявате с тях.

Професионален фотограф или да снимате сами

Може да изберете дали да работите с професионален фотограф или да снимате сами. Ако изберете фотосесия в студио, фотографът може да ви даде съвети по отношение на позите, светлината и композицията. Ако решите вие да сте човекът с фотоапарата, подредете всички така, че да се виждат и не забравяйте и вашето място в кадъра.

Използвайте таймер на камерата или помолете някой от вашето семейство или приятели да ви помогнат.

Различен поглед и много настроение

Снимайте от различни ъгли и близост, за да придадете разнообразие на снимките си. Можете да разопаковате подаръци, да създадете снежна битка и да снимате моментите на радост и изненада.

 Детска коледна фотосесия с ръчно направен декор

Ангажирайте актьор Дядо Коледа, който да дойде в уречения час или ако имате костюм - помолете някой роднина или приятел да влезе в ролята на Добрият старец. Важно е да бъдете творчески и да съчетавате различни идеи.

Обработка на кадрите

Отделете време за обработка на снимките, за да имате наистина шедьоври. Можете да използвате софтуер за обработка на изображения или филтри на социалните мрежи, за да придадете на снимките допълнителна магия. Обаче не забравяйте да запазите и оригиналните снимки, за да можете да ги сравните с редактираните версии.

Ако снимките ви се обработват от студиото, където сте заснели коледната си фотосесия, кадрите ви ще получат и лек ретуш - за още по-ослепителен резултат!

Споделете магията

И най-накрая, споделете вашите магични коледни фотосесии с приятели и семейство. Публикувайте ги в социалните мрежи или ги използвайте за коледните ви картички и подаръци. Тези снимки ще бъдат специален начин да поздравите любимите си хора.

Коледните фотосесии с децата и семейството могат да бъдат магични и незабравими. С правилна подготовка, креативност и вдъхновение, можете да създадете красиви спомени, които ще останат с вас през годините.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Коледен дух


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама