3 груби грешки при правенето на бъркани яйца


3 груби грешки при правенето на бъркани яйца
Снимка: iStock

Яйцата са вълшебна храна, която, за наш късмет, е лесно достъпна за всички. Отличен източник на протеини и други основни витамини и минерали, всяко яйце е самостоятелно хранително чудо. Полезно и евтино – не е изненада, че хората са измислили стотици начини да приготвят яйцата. Днес обаче ще си поговорим за една традиционна закуска, която е измамно проста – бърканите яйца.

Най-добре е да знаете кои са грубите грешки при правенето на бъркани яйца, за да избегнете твърде гумено усещане или сухота.

Правите ги в чугунен тиган

Бърканите яйца са лесен избор в натоварените сутрини, когато искате да спретнете нещо вкусно и бързо. Но на всяка цена избягвайте готвенето им в чугунен тиган! Яйцата ще залепнат за тигана, оставяйки около една трета от сместа негодна за консумация и прегоряла на дъното. Независимо дали правите бъркани яйца, или класически омлет, винаги използвайте тиган с незалепващо покритие.

Включили сте котлона на силен огън

Яйцата се готвят изненадващо бързо, така че няма смисъл от силен котлон. Загрейте предварително тигана на средна степен и го намалете до слабо, след като чукнете яйцата. Така ще се сготвят равномерно и ще останат меки и сочни.

Бъркате ги направо в тигана

Това ястие е достатъчно лесно, така че дори не си помисляйте да счупите яйцата директно в тигана, за да спестите предполагаемо време. Този „пряк път“ ще доведе до непривлекателни яйца с ивици, които са неравномерно смесени. Затова по-добре използвайте тази допълнителна купа, която не искахте да цапате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички