3 любими рецепти за разхлаждащо фрапе


3 любими рецепти за разхлаждащо фрапе
Снимка: iStock

Нима има някой, който не обича вкусно, ледено фрапе в летните горещини? А знаете ли, че родината на кофеиновата напитка е съседна Гърция? Има различни разновидности на фрапето в зависимост от неговите съставки, количество кафе и захар. Днес ще ви запознаем с 3 от тях.

Бананово фрапе

банан- 1 брой

течна готварска сметана – 100 мл

прясно мляко – 50 мл

нескафе – 1-2 ч.л.

Начин на приготвяне:

Това фрапе може да се приготви и с шейкър, с електрическа машинка за фрапе. Обелете банана и го нарежете. Сложете го в шейкъра и добавете към него млякото и захарта. Разбийте много добре, докато захарта се разтопи. След като се получи еднородна смес , добавете сметаната и кафето. Разбъркайте отново и поднесете в чаша. Ако самите продукти не са били много студени, то може да прибавите и няколко кубчета лед.

2. Орео фрапе

100 мл течна готварска сметана

100 мл прясно мляко

захар на вкус

4-5 бисквитки орео

Инстантно кафе

Начин на приготвяне:

Разбъркайте нескафето, захарта и млякото в чашата, в която ще поднесете фрапето. В мензурата на своя шейкър натрошете бисквитките, залейте ги със сметаната и разбийте, докато бисквитките станат на парченца с желаната големина. Изсипете при сместа от мляко и нескафе и разбъркайте.

3. Ягодово фрапе

ягоди – около 7 бр.

течна сладкарска сметана – 100 мл

захар – на вкус

готово охладено еспресо – около 75 мл

Начин на приготвяне:

Сложете предварително измитите и нарязани ягоди, сметаната и захарта в шейкър. Разбийте до получаването на еднородна смес. Сложете в чашата за сервиране готово еспресо и сложете вече готова смес. Може да добавите лед или забавни сламки за украса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама