Паниран кашкавал с бира


Паниран кашкавал с бира
Снимка: iStock/Guliver

Ако обичате кашкавал, трябва да опитате тази рецепта. В панировката има бира, затова е идеално за мезе. Поднесете със свежа салата или с картофи.

Необходими продукти:

350 грама кашкавал

1 чаена чаша олио

2 яйца

3 супени лъжици брашно

1 чаена чаша бира

горчица, черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете кашкавала на правоъгълни парчета с приблизителна дължина 7 см и широчина 2 см. Поръсете ги с черен пипер. От бирата, брашното, солта, горчицата и разбитите жълтъци се приготвя кашообразна смес, която внимателно се разбърква с разбитите на сняг белтъци.

Парчетата от кашкавала се потапят в яйчената смес и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.

Поставете ги върху кухненска хартия за няколко минути, за да се попие нежеланата мазнина. Сервирайте, докато са все още топли.


 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама