Рецепта за лесен ябълков оцет


Рецепта за лесен ябълков оцет
Снимка: iStock/Guliver

Не е тайна, че ябълковият оцет е любим на мнозина домакини заради неговата многофункционалност - от почистване, през готвене, до грижи за животните и всичко по средата. Ползите за здравето от ябълковия оцет също са напълно впечатляващи. Но знаете ли, че можете да си го направите сами? Има различни начини за приготвяне на ябълков оцет у дома, но днес ще ви споделим как да го направите от остатъци от ябълки. Този метод е наистина страхотен, тъй като позволява да използвате ябълките за други неща като домашно сладко или ябълков пай.

Необходими продукти:

Ябълкови обелки и сърцевината със семките

Захар (1 супена лъжица на чаша вода)

Филтрирана вода

Стъклен буркан

3 ЛЮБИМИ РЕЦЕПТИ ЗА ТИКВЕНИК

Начин на приготвяне:

Напълнете стъкления буркан почти догоре с ябълковите остатъци. Разбъркайте захарта във водата, докато се разтвори и изсипете върху съдържанието в буркана. Течността трябва да покрие обелките. Оставете няколко сантиметра място в горната част на буркана.

Покрийте с филтър за кафе или парче плат, закрепете с ластик и поставете на топло и тъмно място за около две седмици. Можете да го разбърквате на всеки няколко дни с дървена лъжица, ако искате. Ако на върха се получи някаква кафеникава пяна, просто я отстранете.

След като изминат две седмици, прецедете остатъците от течността. Вероятно оцетът ви ще има приятна и сладка миризма на ябълков сайдер, но все още липсва киселинността на оцета. Изхвърлете остатъците и оставете прецедената течност настрана за още 2-4 седмици. Когато миризмата и вкуса ви напомнят на истински оцет, воала!Просто го затворете и съхранявайте в хладилника, колкото искате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама