3 вкусни и различни рецепти за таратор


3 вкусни и различни рецепти за таратор
Снимка: iStock/Guliver

Лятото, макар и малко дъждовно, вече е тук, а както всички знаем, неговите най-добри приятели са тараторът, динята и цацата с бира. Е, днес ще обърнем по-специално внимание на таратора, който присъства на всяка трапеза през топлите месеци. С две думи - когато хората започнат да си пият салатата, значи наистина е дошло лято. Ако се чудите как да разнообразите класическата рецепта за студена млечна супа, ето няколко идеи.

Розов таратор

червено цвекло - 1 глава

краставица - 1 бр.

кисело мляко - 400 г

орехи - 80 г

чесън - 2 - 3 скилидки

зехтин

копър

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете краставицата на ленти с помощта на белачка. Сложете я в купа и я овкусете със сол и зехтин. Запечете орехите в тиган, след което ги накълцайте на ситно. Добавете изпечените ядки и ситно нарязания чесън към краставицата и разбъркайте. Обелете и нарежете цвеклото на дребно. Пасирайте го и отцедете сока от него. Смесете киселото мляко със сока от цвекло. Изсипете сместа в подходяща чиния, подредете краставиците отгоре и поръсете със зехтин. Нарежете копъра на ситно, декорирайте и сервирайте.

Таратор с моркови

Необходими продукти:

300-400гр моркови

2 кофички кисело мляко

2-3 скилидки чесън

1-2 супени лъжици зехтин или олио

1/2 връзка копър

сол

Начин на приготвяне:

Почистете морковите и ги измийте добре. Чесъна счукайте в хаванче заедно с 1/2 чаена лъжичка сол. Морковите настържете на едро ренде и ги смесете със счукания чесън. Добавете ситно нарязания копър и зехтина. Разбъркайте и оставете за 5 минути настърганите моркови да се овкусят. Разбийте добре киселото мляко и го добавете при овкусените моркови. Разбъркайте добре продуктите и воала!

Таратор с нахут

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин

4 с.л. джоджен

1 щипка черен пипер

1 щипка морска сол

2 ч.ч. вода

4 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. сварен нахут

Начин на приготвяне:

Всички съставки без зехтина се поставят в пасатор. След минута всичко ще е добило гладка консистенция и може да се сервира в 4 купички. Украсява се с капки зехтин и при желание се добавя краставица, нарязана на ситни кубчета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама