4 изпитани бабини рецепти за високо кръвно


4 изпитани бабини рецепти за високо кръвно
Снимка: iStock/Guliver

На времето аптеките не са били препълнени с всевъзможни лекарства и лечението на много състояния като главоболие, повръщане и високо кръвно налягане е ставало с „подръчни” средства. Повечето методи са изпитани във времето от нашите баби и прабаби и вече са се наложили като част от народната медицина. Ето 4 сигурни рецепти, които могат да ви помогнат да преборите хипертонията.

1. Мед, лимон и чесън

Сокът от 3-4 лимона се изстисква в чаша, добавят се 3 скилидки чесън, счукани и накълцани на дребно и 2 с.л. мед, по възможност домашен. Всичко се разбърква и се приема по 2 с.л. на ден, като сместа се съхранява в хладилник.

2. Леген с глог и бял смил

Нали знаете как при настинка потапяме крака в леген с вода и морска сол? Е, за високо кръвно заменете тази комбинация с глог и бял смил.

ПЕТЪР ДЪНОВ: ВСИЧКИ БОЛЕСТИ ВОДЯТ НАЧАЛОТО СИ ОТ ПРЕНАСИЩАНЕТО

3. Глог, шипка и чубрица

Вземат се по 2 с.л. от подправките и се заливат с 350 мл. вода. Сместа се оставя на огъня да ври 1 мин. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по равни части.

4. Прясно мляко с лимони

В половин литър прясно мляко се слага сокът на два лимона. Разделя се на 3 части и се пие съответно 3 пъти на ден на равни части. Пие се суроватката, а гъстият остатък се изяжда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама