3 здравословни маринати за пилешко месо


3 здравословни маринати за пилешко месо
Снимка: iStock

Ако сте любители на пилешкото месо, опитайте тези здравословни и вкусни рецепти за марината. С тях то ще се овкуси добре, а и ще стане по-крехко. Лесни за приготвяне, резултатът напълно си заслужава!

С горчица и мед

Необходими продукти:

700 грама пилешко месо

2 супени лъжици мед 

2 супени лъжици зърнеста горчица

2 супени лъжици зехтин

1 супена лъжица ябълков оцет

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

В подходяща купа смесете меда, горчицата, зехтина, ябълковия оцет, солта и черния пипер. Разбъркайте хубаво и сложете вътре пилешкото месо, нарязано на парчета. Оставете да престои поне 3-4 часа, за да попие добре. След това пригответе, както предпочитате. 

Вижте още: Трябва ли да миете пилешкото месо преди готвене

Into a mixing bowl, add in the honey or finely minced dates, oil, lemon juice, mustard paste, chopped garlic, salt and pepper powder and give it a mix. Then add in the pieces of chicken and mix well until all the pieces are well coated in the marinade.
Place in the refrigerator and marinade for at least 3 to 4 hours before the dish is made. You can keep the chicken at room temperature for 30 minutes before cooking. Add the chicken and marinade to the slow cooker, instant pot, air fryer, grill, or cook it in the oven.

С къри

Необходими продукти:

1 чаена чаша кисело мляко с много висока масленост

3 скилидки чесън, смлени

2 супени лъжици мед

2 супени лъжици сок от лайм

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица къри на прах

1 супена лъжица чили на прах

1/2 супена лъжица кимион

1 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в купа, след което накиснете пилешкото месо, отново най-малко 3-4 часа, преди да го готвите.

Вижте още: Тънкостите при приготвянето на пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае

С песто 

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин (екстра върджин)

2 супени лъжици босилек (пресен, нарязан или паста от босилек)

2 супени лъжици кедрови ядки или кашу, бадеми

1 супена лъжица лимонов сок

1 супена лъжица чесън (смлян)

по ¼ чаена лъжичка сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В блендер сложете всички съставки и пасирайте до хомогенна смес. След това намажете месото (това количество е подходящо за 2 пилешки гърди). Нека да престои така 3-4 часа, преди да го печете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама