Тънкостите при приготвянето на пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае


Тънкостите при приготвянето на пилешко месо, които всяка домакиня трябва да знае
Снимка: iStock/Guliver

Пилешкото месо е предпочитано не само заради вкуса и ниската си калорийна стойност, но и заради това, че приготвя бързо и лесно.  Но в случая неговото готвене също има своите тънкости.

1. Печене

Дори ако сте избрали пърженето като метод на готвене, не трябва да довеждате месото до пълна готовност в тигана. Перфектното решение в случая е фурната. Ако изпечете пилето поне 10 минути след пържене, тогава месото ще има хрупкава коричка, а текстурата му ще бъде нежна и сочна.

2. Пункции

Много домакини обичат да мариноват пилешкото. Но преди мариноване се препоръчва да направите няколко дупчици с игла или карфица. По този начин месото ще се маринова по-добре и ще стане по-сочно.

3. Фолио

Обикновеното фолио може да направи чудеса. Пилето, приготвено с него, винаги се оказва по-сочно и ароматно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама