5 супер полезни кулинарни трика

  • 5 супер полезни кулинарни трика
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 18.03.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

След дълъг работен ден последното нещо, което искате, е да прекарате часове в кухнята, нали? Всъщност преди да вдигнете телефона и да поръчате храна за вкъщи, ви препоръчваме да прочетете съветите ни, защото значително ще ви улеснят в готвенето.

1. Накиснете пастата и я сгответе за 60 секунди

Да, наистина работи! Накиснете пастата във вода за няколко часа или цяла нощ. След това ще се свари само за 60 секунди. Добавете любимия си сос и сте готова.

2. Обелете картофите лесно

Първо ги сложете за 30 секунди във вряща вода, след което ги преместете за още толкова в студена. Същият ефект ще имат и 10-15 минути в студена вода. След това ще обелите картофите само с помощта на ръцете си, без да се налага да използвате белачка или нож.

3. Сгответе зеленчуците по-бързо

Вместо обикновена вода, използвайте газирана. Бикарбонатът в газираната вода по-бързо разгражда целулозата в зеленчуците, което ускорява приготвянето им. Също така по този начин зеленчуците стават по-меки и запазват цвета си.

4. Нарежете лесно месото

Просто го замразете. Колкото и невероятно да звучи, нищо не ви пречи да пробвате, за да се убедите сами. Когато е по-твърдо, месото се реже много по-лесно.

5. Карамелизирайте лука бързо и лесно

Понякога вместо да карамелизирате лука той загаря. Наистина може да е много трудно да уцелите точния момент кога да го свалите от котлона. Затова добавете половин-една лъжичка сода за хляб към лука, след като забележите, че започва да покафенява. Така той няма са загори, а дори напротив - ще се карамелизира по страхотен начин.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.