7 грешки при приготвянето на паста

  • 7 грешки при приготвянето на паста
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 04.03.2020 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Пастата е любима на много хора, тъй като се приготвя сравнително лесно. Тя е идеална за бърз обяд или вечеря. Има обаче някои грешки, които често се допускат. Ето кои са:

1. Използвате малък съд за варене

Да, може да ви е по-трудно, когато става въпрос за миене, но варете пастата в голяма тенджера. Така тя ще се свари равномерно и няма да слепне.

2. Не посолявате водата

Винаги слагайте малко сол във врящата вода, преди да добавите пастата. Ако го правите правилно, след това няма да има нужда да солите.

3. Слагате гореща вода в тенджерата

Да, наистина е по-бързо, но трябва да го избягвате. Постепенното завиране гарантира, че всякакви примеси или олово във вашата чешмяна вода няма да попаднат в пастата.

4. Добавяте зехтин във водата

Ако варите в съд с подходящи размери, няма причина пастата да се слепва. Затова не пропилявайте хубавия си зехтин, по-добре гарнирайте с него вече сварената паста. 

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОРА НА ЗЕХТИН

5. Стриктно следвате инструкциите на опаковката

Те са просто ориентировъчни. Най-добрият начин да бъдете сигурни, че пастата е ал денте (както италианците я ядат) е да я пробвате, преди да свалите от котлона.

6. Изплаквате пастата

Освен ако не правите салата със студена паста, няма причина да я изплаквате след сваряване. Може да спестите няколко калории, като отстраните нишестето, но сосът ще поеме по-добре, ако я оставите. Също така в соса може да сипете малко от водата, в която е вряла пастата.

7. Добавяте прекалено много сирене

Нека добре приготвената паста да бъде основният акцент в чинията ви. Малко настърган пармезан е достатъчен, за да подчертае вкуса.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.