Спагети с пилешко и броколи


Спагети с пилешко и броколи
Снимка: supichka.com

Съвременното домакинство страда от една основна липса - липсата на достатъчно време. Това важи в пълна сила и за готвенето, всички сме в непрекъснато търсене на бързи и лесни за приготвяне рецепти. Точно такава, а и много вкусна е рецептата за спагети с пилешко.

Необходими продукти:

300 грама пилешко месо

250 грама спагети

400 грама броколи

2 броя моркови

3 скилидки чесън

1 супена лъжица олио

За соса:

1/2 чаена чаша соев сос

1 супена лъжица кафява захар

1 супена лъжица олио

1/3 чаена лъжица джинджифил

1/4 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за спагети с пилешко и броколи е изборът и подготовката на продуктите. Може да ползвате всякакво пилешко месо, но бялото месо е най-походящо в случая. Месото трябва да е или охладено или ако напълно размразено. За спестите още малко от времето за приготвяне, нарежете пилешкото месо на хапки. Поръсете ги със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

В тенджера сложете вода да заври, след което добавете сол и подготвените спагети. Варете според инструкциите на пакета. Ако използвате пресни броколи, накъсайте ги на розички, измийте ги и ги добавете към спагетите 3 минути преди да са готови, след което прецедете. Ако пък ползвате замразени, то ги добавете, след като спагетите са сварени и отцедени от водата. Междувременно в тиган изсипете 1 супена лъжица олио и запържете нарязаното на хапки пилешко, заедно с почистения и настърган морков.

В малка тенджера или касерола изсипете соевия сос, захарта, черния пипер, джинджифила и олиото. Разбъркайте добре, след което сложете на котлона, за да заври. Сосът добавете към пилешкото месо и оставете да поври около 5 минути. Добавете пилешкото със соса към спагетите с броколите, разбъркайте и сервирайте ястието горещо.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама