Паста на фурна с доматен сос


Паста на фурна с доматен сос
Снимка: supichka.com

Солените макарони на фурна с доматен сос са леко ястие без месо, което въпреки че се приготвя с малко и популярни съставки, има богат вкус.

Необходими продукти:

300 грама макарони

1 кг домати

6 скилидки чесън

300 грама извара или рикота

200 грама моцарела

3 супени лъжици зехтин

1/3 чаена лъжица черен пипер

1/2 чаена лъжица босилек

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за солени макарони на фурна с доматен сос е подготовката на соса. Измивате, почиствате и смилате доматите и слагате доматения сос да ври на котлона, за да се сгъсти. Почиствате чесъна, счуквате го и го добавяте към доматите, добавяте черния пипер, босилека и ½ чаена лъжица сол. Оставяте соса да ври около 30 минути. Нарежете на ситно или настържете моцарелата.

Докато сосът ври, приготвяте и избраната от вас паста. Може да ползвате всякакъв вид паста, какъвто имате удома. Варите пастата за около 6-7 минути, докато стане полуготова. Не варите до пълна готовност, защото предстои още термична обработка. Когато доматеният сос се посгъсти, го свалете от огъня, добавете изварата и разбъркайте добре.

В тава изсипете полуготовата паста, доматения сос и зехтина. Разбъркайте добре, поръсете с моцарелата и печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути, докато ястието придобие апетитен златист цвят.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама