Бърза яхния с броколи, тофу и нахут

  • Бърза яхния с броколи, тофу и нахут
    Дата: Снимки: foodieboulevard.bg
Дата: 18.10.2019 Снимки: foodieboulevard.bg
Iwoman.bg

Продуктите за тази яхния можете да адаптирате според тези, с които разполагате или предпочитате.

Необходими продукти:

6 яйца

400 г броколи (по желание заменете с карфиол)

200 г тофу (по желание заменете със сирене по избор)

200 г нахут от буркан (по желание заменете с грах, боб или царевица)

50 г маслини без костилка, нарязани на шайби

50 мл тахан по избор (по желание заменете с масло, гхи или кокосово масло)

Добавете по желание:

1 червена чушка, нарязана на ленти

Сол на вкус

Подправки по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

С помощта на чопър, пасатор или кухненски робот блендирайте броколите с яйцата, тофуто, нахута, тахана и подправките.

Добавете маслините и чушката към горната смес и разбъркайте добре.

Прехвърлете сместа в огнеупорна тавичка и изпечете яхнията за 20 минути.

По желание добавете шепа сурови ядки и поднеси.

Източник: foodieboulevard.bg

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.