Домашни целувки

  • Домашни целувки
    Дата: Снимки: harryandlexy.com
Дата: 16.10.2018 Снимки: harryandlexy.com
Iwoman.bg

Целувката е една ефирна класика на сладкарската сцена. В по-западния свят тя е известна като меренг. До началото на 19 век целувките са се оформяли просто с лъжица. Днешната си най-разпространена форма те дължат на френския готвач Антоан Карем, а целувченото "тесто" е в основата на известни десерти като торта Павлова, италианските бисквитки Амарети и френските макарони.

Необходими продукти:

150 гр захар

2 белтъка

3-4 капки лимонов сок

1 пакетче ванилия

1/2 ч.л. сос тартар

сладкарска боя (пожелание)

Начин на приготвяне:

Отделете внимателно белтъците от жълтъците. Разбийте на сняг белтъците (с миксер или в кухненски робот). Добавете лимоновия сок.

Прибавяйте по малко захарта, в която сте сипали ванилията и соса тартар.

Бъркайте, докато получите гъста, лека и твърда пяна.

Разделете пяната в купички и оцветете с малко боя за храна.

Пуснете фурната да се загрява на 90°С. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Извадете пош и му сложете избрания от вас накрайник – например широка звезда.

Пресипете единия цвят пяна в поша и оформете малки целувки, като оставяте разстояние между тях. Повторете и с останалите цветове.

Пъхнете тавата във фурната. Оставете целувките да изсъхнат вътре за около 4 часа. Изключете печката и оставете за още 10 минути вътре. Извадете тавата и изчакайте до пълно изстиване, преди да отлепите целувките от хартията.

Източник: harryandlexy.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.