Хрупкава баница


Хрупкава баница
Снимка: vkusnoteka.bg

Едва ли може да си представим по-уютна закуска от вкусна, домашна баничка с айран. Обичаме я! Хрупкава отвън, мекичка отвътре, ухаеща на масло и сирене и изключително лесна.

Необходими продукти:

300 г краве сирене

3 яйца

1 кафена чаша кисело мляко

1/4 ч.л. сода

80 мл олио

100 г масло

пакет ръчно точени кори (тип одрински)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса.

В малка, разлята тавичка стопете във фурната маслото, заедно с олиото. Оставете мазнината настрана да се охлади.

В купа натрошете сиренето с ръце или с вилица. Добавете яйцата. Разбъркайте добре. Угасете содата в кафена чаша кисело мляко и я сложете при останалите съставки за плънката. Разбъркайте отново.

Намажете тавата за печене на баницата с мазнина. Разтворете корите. Потопете ръце в мазнината и намажете първата кора с две ръце. Поставете от плънката в долния край на кората по дължина. Навийте на руло, като добавяте по малко плънка в краищата, за да има добро количество по цялата дължина. Ако ви е по-удобно може да намажете цялата кора с плънката и да я навиете на руло. Поставете готовото руло по ръба на тавата. По същия начин навийте и останалите рула и ги увийте в тавата.

Полейте с останалата мазнина и пъхнете баницата във фурната. Готова е след около 30 минути, когато е добила златист загар. Извадете я от фурната и я напръскайте леко с вода. Покрийте с кърпа, за да поомекне леко.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама