Кейк с бира и маково семе


Кейк с бира и маково семе

Наличието на малките, хрупкави семенца прави чудеса с вкуса на този кейк, а бирата му придава пухкава и нежна текстура. Един различен и интересен сладкиш.\

Необходими продукти:

200 мл прясно мляко

1 ч.ч. маково семе

1 ч.ч. пудра захар

4 яйца

125 г меко масло

2 и 1/4 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ванилия

щипка сол

1 ч.ч. бира

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Кипнете млякото на котлона. Отстранете и накиснете в него маковото семе. Оставете настрана.

Отделете жълтъците от белтъците. Оставете белтъците настрана.

В купа смесете всички сухи съставки - брашното, бакпулвера, ванилията и солта.

В друга купа разбийте с миксер пудрата захар с мекото масло и жълтъците.

Добавете бирата, като внимавате много да не се пени. В началото сместа изглежда леко като пресечена, но като разбиете с миксер става хомогенна.

Сложете сухите съставки и разбийте добре. Отцедете маковото семе от млякото и го сложете в сместа. Разбийте добре.

Измийте бъркалките на миксера, подсушете ги и разбийте на сняг белтъците. Добавете ги с внимателно бъркане в сместа, като продължите да бъркате с шпатула или лъжица.

Намаслете форма за кекс и набрашнете. Излейте сместа и заравнете. Печете кейка на загрята фурна 45 минути, до готовност, докато клечка, забодена в кейка излезе суха.

Извадете го да почине и след 10 минути внимателно го обърнете. Оставете го напълно да изстине няколко часа и чак след това го разрежете.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама