Това ястие е вдъхновено от класическата салата Капрезе и съдържа всички съставки, включително моцарела, домати, босилек и балсамов оцет. Тази рецепта е идеална за летните горещини и сме сигурни, че ще ви стане една от любимите.
Необходими продукти за пилето Капрезе:
1 с.л. олио
4 броя (по 120 г всяко) пилешки гърди без кости и кожа
120 г чери домати, разполовени
225 г прясна моцарела, нарязана
2 с.л. настърган босилек
2 с.л. балсамова глазура
Още: 6 груби грешки, които правим при приготвянето на пилешки бутчета
Начин на приготвяне:
В голям тиган добавете олиото и загрейте на средно силен огън. Добавете пилешките гърди и гответе по няколко минути от всяка страна, докато се сготвят, със златистокафява коричка от двете страни.
Около 2 минути преди пилешкото да е готово, добавете половинките домати и гответе, докато доматите се загреят и леко се образуват мехурчета.
Покрийте пилешките гърди с резени моцарела. Изключете котлона и покрийте тигана с капак, за да се разтопи сиренето.
Разпределете пилешкото месо. Покрийте сиренето с домати. Поръсете пилешкото с босилек. Залейте с балсамова глазура.
Още: Голяма вкусотия: Пилешко месо с прясно зеле