Сочни пилешки филенца Капрезе


Сочни пилешки филенца Капрезе
Снимка: iStock

Това ястие е вдъхновено от класическата салата Капрезе и съдържа всички съставки, включително моцарела, домати, босилек и балсамов оцет. Тази рецепта е идеална за летните горещини и сме сигурни, че ще ви стане една от любимите.

Необходими продукти за пилето Капрезе:

1 с.л. олио

4 броя (по 120 г всяко) пилешки гърди без кости и кожа

120 г чери домати, разполовени

225 г прясна моцарела, нарязана 

2 с.л. настърган босилек

2 с.л. балсамова глазура

Още: 6 груби грешки, които правим при приготвянето на пилешки бутчета

Начин на приготвяне:

В голям тиган добавете олиото и загрейте на средно силен огън. Добавете пилешките гърди и гответе по няколко минути от всяка страна, докато се сготвят, със златистокафява коричка от двете страни.

Около 2 минути преди пилешкото да е готово, добавете половинките домати и гответе, докато доматите се загреят и леко се образуват мехурчета.

Покрийте пилешките гърди с резени моцарела. Изключете котлона и покрийте тигана с капак, за да се разтопи сиренето.

Разпределете пилешкото месо. Покрийте сиренето с домати. Поръсете пилешкото с босилек. Залейте с балсамова глазура.

Още: Голяма вкусотия: Пилешко месо с прясно зеле

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама