Мързелива баница от сух хляб


Мързелива баница от сух хляб

Мързеливата баница не е точно баница в смисъла на традиционната българска баница, но пък като се използват почти същите продукти, само че изисква по-малко усилия и поради тази причина названието "мързелива баница” за тази закуска е придобило публичност. Във всяка къща се случва да останат сухи филийки хляб, които в крайна най-често биват изхвърлени. Рецептата за мързелива баница е една чудесна идея как да оползотворите останалия сух хляб и да приготвите бърза закуска за отрицателно време.

Необходими продукти:

6 филии хляб

4 броя яйца

200 грама сирене

400 грама кисело мляко

20 грама масло

1/2 чаена лъжица хлебна сода

Начин на приготвяне:

Намазвате дъното на тава с ½ от кравето масло. След това нареждате подготвените филии, като внимавате да ги наредите възможно най плътно. Върху филиите разпределяте и останалата част от маслото.

Разбивате киселото мляко, заедно с яйцата и изварата / сиренето. Добавяте и содата. Ако ползвате извара имайте предвид, че е необходимо да добавите сол, за да не остане вашата мързелива баница безсолна. Готовата смес изсипвате върху филиите хляб и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете мързеливата баница около 15 минути, докато придобие апетитен златист цвят.

Може да сервирате мързеливата баница с мед, или сладко, а най-подходящото питие е чаша айран.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама