Руло от тиквички


Руло от тиквички
Снимка: supichka.com

Много ефектно нарязано на парчета, рулото от тиквички можете да сервирате като предястие, но може да бъде и леко основно ястие.

Необходими продукти:

800 грама тиквички

3 броя яйца

1 чаена чаша кисело мляко

1/2 чаена лъжица хлебна сода

100 грама кашкавал

7 супени лъжици брашно

400 грама извара

3 скилидки чесън

1/3 връзка копър

Начин на приготвяне:

Измивате тиквичките, отрязвате двата им края и ги настъргвате. Слагате настърганите тиквички в гевгир, поръсвате с 1 чаена лъжица сол и разбърквате добре. Оставяте за осолените тиквички за около 30 минути, за да се отдели водата.

Докато тиквичките се отцеждат от водата, разбийте ¾ чаена чаша от киселото мляко заедно със содата, добавете и яйцата и отново разбъркайте. Към тази течна смес добавете и брашното и разбъркайте добре с тел за разбиване или вилица. След като получите хомогенна смес, добавете настъргания кашкавал. Накрая отцедете тиквичките с ръце и ги добавете към сместа. Разбъркайте добре. В голяма тава, например тавата на фурната поставете хартия за печене, върху която изсипете равномерно сместа с тиквичките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато блатът придобие златист цвят.

След като блатът от тиквички е изпечен го оставете да изстине напълно и го отделете внимателно от хартията за печене. С блендер или кухненски робот разбийте до получаване на гладък крем изварата, чесъна, копъра, останалото кисело мляко и ½ чаена лъжица сол. Разпределете крема върху равномерно върху блата, след което внимателно го завийте на руло, което оставете поне за 30 минути в хладилник.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама