Салата с кус-кус


Салата с кус-кус

Една интересна салата в италиански стил.

Необходими продукти:

коло 250 гр кус-кус

около 150 гр сирене

около 10-тина черни маслини без костилки

1 дълга краставица

няколко стръка копър

1 скилидка чесън

дресинг:

3-4 с.л. (с връх) цедено кисело мляко,

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Кус-кусът се сварява според указанията на опаковката. Слага се в гевгир, полива се със студена вода, отцежда се много добре и се поставя в салатна купа.

Краставицата се нарязва на малки кубчета, посолява се, слага се в гевгир или голяма цедка и се оставя за около 20-30 минути да се отцеди от водата (така няма да разводнява после салатата). После се прибавя към кус-куса.

Сиренето се натрошава, копъра се нарязва на ситно, маслините се нарязват на парченца и се прибавят към салатата. Всичко се разбърква внимателно.

В купичка се слагат цеденото кисело мляко, пасираната скилидка чесън, сол и черен пипер на вкус. Ако нямате цедено кисело мляко, то може да се замени с комбинация от 2 с.л. обикновено кисело мляко + 2 с.л. заквасена сметана. Продуктите се разбъркват до еднородна консистенция, след което дресинга се добавя към салатата и всичко се разбърква много добре.

Салатата се слага в хладилник, покрита с прозрачно фолио. Сервира се много добре охладена.

 

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама