Сиропирана баница с портокали и кардамон

  • Сиропирана баница с портокали и кардамон
    Дата: Снимки: supichka.com
Дата: 06.02.2019 Снимки: supichka.com
Iwoman.bg

Чуем ли "сиропирана баница", веднага си представяме баклава. Това обаче е една по-различна рецепта. Фин сладкиш с ориенталски привкус, много по-ароматнен и с интересен вкус.

Необходими продукти:

400 грама фини точени кори

2 портокала

5 яйца яйца

2 чаени чаши захар

2 броя ванилии

2 чаени лъжици бакпулвер

1 супена лъжица краве масло

1/2 чаена лъжица кардамон

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сиропирана баница с портокали и кардамон е подготовката на корите за баницата. За приготвянето на този сладкиш е добре да използвате фини точени кори, колкото по-фини, толкова по-добре. Намазвате тава за печене с кравето масло. След това нарязвате корите с ножица на ленти така, както са на руло, без да развивате рулото кори. Може да нарежете корите с нож, все едно режете салам на дебели парчета. С ръце разделяте отделните ленти, за да не са слепени.

Разбивате яйцата заедно с 1 чаена чаша от захарта, добавяте ванилията и кардамона и разбърквате добре. Добавяте бакпулвера и сока от портокала и отново разбивате. Изсипвате сместа към корите и разбърквате леко с ръка. Печете баницата в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30-40 минути, докато придобие златист цвят.

Оставяте баницата да изстине. Заливате баницата с горещ сироп приготвен от 1 ½ чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар. Изчаквате баницата да попие добре сиропа няколко часа, за да се сиропира добре.

Източник: supichka.com


Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.