Сладкиш с праскови


Сладкиш с праскови
Снимка: supichka.com

Този сладкиш е от онези, които се приготвят много лесно и за които може да се каже, че се готвят сами. Не изисква нито време, нито много усилия, нито пък някакви специални продукти.

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно

1/2 чаена чаша захар

1 пакетче краве масло

2 броя яйца

2 броя ванилии

1 чаена лъжица бакпулвер

1 щипка сол

2 броя праскови

Начин на приготвяне:

Първо трябва да разбиете маслото със захарта. За тази цел е добре да извадите маслото предварително от хладилника, за да може то да омекне. При забиването е най-добре да ползвате миксер, за да преминете през тази процедура възможно най-бързо. След като разбиете маслото и захарта добавете и яйцата и отново разбийте добре.

Пресейте брашното и бакпулвера. Може да прескочите тази крачка, но така вашият сладкиш с праскови ще стане по-пухкав. Добавете към тази смес и щипката сол. Към разбитите яйца, масло и захар добавете ванилията и при непрекъснато бъркане (с миксер или тел за разбиване) малко по малко добавете и сместа с брашното. Изсипете сместа във форма за кекс.

Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете въхру изсипаната смес. Печете сладкиша с праскови в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама