Свинско с праз на фурна

  • Свинско с праз на фурна
    Дата: Снимки: matekitchen.com
Дата: 09.03.2020 Снимки: matekitchen.com
Iwoman.bg

Това ястие е подходящо за студените месеци и върви идеално с чаша хубаво червено вино.

Необходими продукти:

1 кг свински врат

6 стръка праз

1 кафена чаша олио

1 кафена чаша вода

сол на вкус

чили по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на хапки.

Почистете праза и го нарежете на едро.

Сложете месото в подходяща тава. Подправете със сол, налейте олиото и разбъркайте. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до полуготовност.

Когато месото започне да се къса, го извадете от фурната и сложете праза. Разбъркайте и върнете обратно във фурната. Печете още 15-20 минути, отново извадете от фурната и подправете с червения пипер и чилито.

Разбъркайте, върнете във фурната и печете до готовност.

Вижте видео как да го приготвите ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.