Свинско с праз на фурна


Свинско с праз на фурна
Снимка: matekitchen.com

Това ястие е подходящо за студените месеци и върви идеално с чаша хубаво червено вино.

Необходими продукти:

1 кг свински врат

6 стръка праз

1 кафена чаша олио

1 кафена чаша вода

сол на вкус

чили по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на хапки.

Почистете праза и го нарежете на едро.

Сложете месото в подходяща тава. Подправете със сол, налейте олиото и разбъркайте. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до полуготовност.

Когато месото започне да се къса, го извадете от фурната и сложете праза. Разбъркайте и върнете обратно във фурната. Печете още 15-20 минути, отново извадете от фурната и подправете с червения пипер и чилито.

Разбъркайте, върнете във фурната и печете до готовност.

Вижте видео как да го приготвите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама