Топ 10 трика от кулинарните курсове


Топ 10 трика от кулинарните курсове
Снимка: iStock/Guliver

Много жени обичат да прекарват време в кухнята, бе да имат амбиция да се развиват в ресторантьорския бизнес. Така че, ако обичате да приготвяте вкусни и красиви ястия, да изпробвате нови рецепти и трикове, то сте попаднали на правилното място. Ето кои са основните тънкости, които биват преподавани на всички готварски курсове.

1. Овесът не е единственият здравословен вариант за мързелива закуска. Ако добавите 2 чаши вода към чаша елда и я оставите да се накисне през нощта, тя ще набъбне и ще стане годна за консумация, докато все още е сурова. След това само трябва да добавите всички продукти, които обичате като мляко, горски плодове, ядки, канела или кардамон.

2. Ако искате да направите ароматно масло с пресни билки, първо накиснете подправките в оцет за няколко часа. По този начин ще убиете бактериите и пресните растения няма да започнат да гният с времето.

3. Ако имате нужда от лимонова кора за някакво ястие, но не знаете какво да правите с останалата част от лимона, направете лимонова извара. Това е лек крем с лимонов сок, който е идеален като пълнеж за сладкиши, дори и палачинки.

4. Ако правите бульон, не слагайте месото в тенджерата, докато водата още е студена. Соковете, които месото отделя в студената вода, се коагулират, когато водата заври (защото това е животински протеин) и в резултат на това те плуват върху повърхността на водата, създавайки пяна. За да направите прозрачен и здравословен бульон, сложете месото във водата, когато температурата на водата стане достатъчно гореща и започне да кипи.

5. За да направите палачинките с извара по-пухкави, просто трябва да прецедите изварата през фино сито. А за съвсем съвършена текстура - заменете пшеничното брашно с оризово. В този случай палачинките ще поддържат формата си по-въздушна, ще имат по-малко калории и ще се сдобият с вкусна златиста коричка.

ПАЛАЧИНКИ С ИЗВАРА

6.  Галетата не е единствената ви възможност, когато искате да изпържите месо или риба. Можете също така да използвате корнфлейкс, царевична каша и картофен чипс.

7. За сочни и диетични кюфтета, заменете част от каймата с висококачествена извара или кисело мляко. Няма нужда да слагате хляб.

8. Ако трябва да работите с лепкави продукти като мед, сироп или фъстъчено масло, потопете лъжицата или мерителната чаша в малко олио. По този начин всеки лепкав продукт ще се „източи” по-бързо, ще има по-малко загуби, а миенето на съдове също ще бъде по-лесно.

9. Когато добавяте подправки към ястие, използвайте пръстите си вместо лъжици. И трябва да държите ръката си високо над ястието, не защото изглежда готино, а защото предотвратява натрупването на подправките само на едно място.

10. Когато добавяте дресинги към зелени салати, първо трябва да добавите сол. Солта помага за отварянето на аромата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама