Запечени рулца от тиквички с пилешко месо


Запечени рулца от тиквички с пилешко месо
Снимка: supichka.com

Тиквичките винаги получават едно голямо ДА! Особено през лятото, особено, когато са в изобилие!

Необходими продукти:

3 броя средно големи тиквички

2 яйца

300 грама пилешко месо

200 грама кашкавал

500 грама домати

2 скилидки чесън

3 супени лъжици олио

1/4 чаена лъжица червен пипер

Начин на приготвяне:

Може да ползвате всякакво пилешко месо, както бяло, така и бутчета например. Когато избирате тиквичките задължително изберете тиквички, които са със среден размер. Сложете пилешкото месо да ври в подсолена вода. Измийте тиквичките, отрежете двата им края и ги нарежете на тънки ленти по дължина. Посолете ги и намажете с олио.

Сгорещете оребрен тиган и изпечете тиквичките от двете страни, за да омекнат. Можете да ползвате скара, грил или друг вариант за изпичане на летните тиквички. Свареното пилешко месо нарежете на ситно. Добавете към него яйцата и 100 грама настърган кашкавал. Добавете ½ чаена лъжица сол и черния пипер и разбъркайте добре. Във всяка изпечена тиквичка сложете по малко плънка и навийте на рулце. Рулцата наредете в тавичка намазана с мазнина.

Настържете доматите, добавете към тях счуканите скилидки чесън и ½ чаена лъжица сол. Можете да ползвате и домати от консерва. Изсипете соса върху рулцата от тиквички и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато доматеният сос се сгъсти. Поръсвате с останалия кашкавал, връщате във фурната и я изключвате. Когато кашкавалът се разтопи ястието е готово за сервиране. Може да поръсите с пресен босилек.

Източник:  supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама