Абсолютното изкушение: Тройно шоколадова торта с нар


Абсолютното изкушение: Тройно шоколадова торта с нар
Снимка: Polka Dot Kitchen

Не мислим, че е нужно да казваме кой знае какво за десерт, който има три шоколадови елемента - те говорят сами за себе си. Но да не пропускаме малките червени бисерчета нар, пълни с ароматен, леко стипчив, сладко-кисел пурпурен сок. Идеалният контрапункт на шоколада – свежест, която извисява десерта и го прави истинска наслада за душата. Ето как да си приготвите този неустоим десерт от нашата приятелка Polka Dot Kitchen.

Необходими продукти:

За блата:

180 гр овесено брашно

150 гр кокосова захар

100 гр какао

2 ч.л. бакпулвер

1,5 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

160 гр кокосово масло, разтопено до олио

180 гр прясно мляко (може да използвате и ядково)

180 гр вряла вода

2 ч.л. ванилия

За крема:

Твърдата част от охладено кокосово мляко в кен 400 гр (изберете пълномаслено) + 3 с.л. от течната част

2 с.л. захар (сурова тръстикова)

100 гр черен шоколад

3 с.л. фъстъчено масло

За ганаша:

100 гр черен шоколад

1 ч.л. кокосово масло

2 нара

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 граудса без вентилатор. Застелете кръгла тавичка с диаметър около 24 см. първо с малко кокосово масло, след което с хартия за печене.

Смесете сухите съставки: брашното, какаото, захарта, бакпулвера, содата, солта и разбъркайте.

Докато разбивате с миксер на ниска скорост добавете яйцата, кокосовото масло, млякото, ванилията и накрая водата до получаване на гладка смес.

Изсипете в тавата и печете за около 30 минути или докато при тест с боцване на блата с клечка, тя излиза суха. Оставете да се охлади напълно.

За крема: разтопете шоколада на водна баня (или мързеливо в микровълновата).

Смесете всички други съставки и разбийте добре, след което добавете на тънка струйка шоколада.

Намажете с крема, когато блатът е напълно изстинал. Охладете за поне 2 часа.

Преди да сервирате, разтопете шоколада и кокосовото масло за ганаша. Залейте тортата с ганаша и декорирайте с нара. Оставете за 15 минути преди сервиране.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама