Бабина шкембе чорба: Оригинална рецепта


Бабина шкембе чорба: Оригинална рецепта
Снимка: supichka.com

Какво по-хубаво от това да си хапнете една гореща и люта шкембе чорба, особено в неделя? Днес ще ви представим и оригиналната рецепта, която нашите баби са приготвяли.

Необходими продукти:

около 1 кг телешко шкембе 

1 литър прясно мляко 

2 с.л. масло 

1 с.л. олио 

1 1/2 ч.л. червен пипер 

сол

Тайните съставки:

4-5 скилидки счукан чесън 

около 100 мл оцет 

лют червен пипер

Вижте още: Най-вкусната гъбена чорба

Начин на приготвяне:

За да няма неприятен дъх вашата чорба, почистете и измийте много добре телешкото шкембе - няколко пъти. След това го сложете да се вари в тенджера под налягане. След около час то ще е готово.

Когато шкембето е напълно меко, премахнете тенджерата от котлона и го оставете да се охлади. Нарежете го на малки парченца, когато изстине. Бульонът трябва да се прецеди, защото ще се използва.

В тенджера загрейте олиото и маслото, сложете червения пипер да се запържи за кратко. Към него добавете и прясното мляко при непрекъснато бъркане. Накрая долейте и телешкия бульон.

Когато кипне, добавете шкембето и сол на вкус. След това оставете още 5 минути на котлона и ястието е готово.

В отделен съд пресовайте чесън и добавете оцет, както и лют пипер. Така шкембето става още по-вкусно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама