Бабина шкембе чорба: Оригинална рецепта


Бабина шкембе чорба: Оригинална рецепта
Снимка: supichka.com

Какво по-хубаво от това да си хапнете една гореща и люта шкембе чорба, особено в неделя? Днес ще ви представим и оригиналната рецепта, която нашите баби са приготвяли.

Необходими продукти:

около 1 кг телешко шкембе 

1 литър прясно мляко 

2 с.л. масло 

1 с.л. олио 

1 1/2 ч.л. червен пипер 

сол

Тайните съставки:

4-5 скилидки счукан чесън 

около 100 мл оцет 

лют червен пипер

Вижте още: Най-вкусната гъбена чорба

Начин на приготвяне:

За да няма неприятен дъх вашата чорба, почистете и измийте много добре телешкото шкембе - няколко пъти. След това го сложете да се вари в тенджера под налягане. След около час то ще е готово.

Когато шкембето е напълно меко, премахнете тенджерата от котлона и го оставете да се охлади. Нарежете го на малки парченца, когато изстине. Бульонът трябва да се прецеди, защото ще се използва.

В тенджера загрейте олиото и маслото, сложете червения пипер да се запържи за кратко. Към него добавете и прясното мляко при непрекъснато бъркане. Накрая долейте и телешкия бульон.

Когато кипне, добавете шкембето и сол на вкус. След това оставете още 5 минути на котлона и ястието е готово.

В отделен съд пресовайте чесън и добавете оцет, както и лют пипер. Така шкембето става още по-вкусно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама