Без печене: Брауни с банан и ядки


Без печене: Брауни с банан и ядки
Снимка: стоп кадър

Тази рецепта е идеална за всички любители на здравословните десерт, освен това се приготвя много лесно.

Необходими продукти за браунито:

1/2 чаша микс от ядки или фъстъци (80 г)

2-3 добре узрели банана, за да има достатъчна сладост (380 г)

1/2 неподсладено какао (50 г)

Вижте още: Здравословно: Брауни без брашно, захар и яйца

Начин на приготвяне:

С помощта на нож натрошете ядките на малки парченца. Това ще добави възхитителна хрупкавост на браунито ви.

В чиния намачкайте зрелите банани с вилица до гладкост, за да се получи бананово пюре. Като алтернатива използвайте блендер за по-гладка консистенция. Прехвърлете пюрето в купа и постепенно поръсете с неподсладеното какао, като разбъркате добре, докато се смесят.

Изсипете бананово-какаовата смес в тенджера и гответе на слаб огън, като разбърквате непрекъснато, за да не залепне. Гответе 5-7 минути, докато сместа се сгъсти до консистенция на тесто за брауни.

Поръсете част от натрошените ядки в сместа за тестото, запазете малко за декорация.

Намаслете форма за печене с размери 19 х 9 х 5 см или я постелете с хартия за печене. Изсипете тестото за брауни във формата, като го разпределите равномерно.

Поръсете останалите натрошени ядки или добавете стафиди върху тестото.

Оставете браунито леко да се охлади, след което гп прехвърлете в хладилник за поне 2 часа, за да стегне. Този десерт може да се съхранява в хладилник до 5 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама