Без печене: Много вкусни чийзкейк барчета с шоколад


Без печене: Много вкусни чийзкейк барчета с шоколад
Снимка: Istock

Чийзкейк барчетата с шоколад ще бъдат идеален десерт на вашата новогодишна трапеза, като същевременно ще я обогатят както с визия, така и с неустоим вкус.

Необходими продукти за чийзкейк барчетата с шоколад:

130 г лешници

225 г фурми

30 г какао на прах

280 г кашу, накиснато във вода

3 супени лъжици нектар от агаве

120 мл кокосово масло, разтопено

2 с.л. лешниково масло

*Ако фурмите са прекалено сухи, се слагат във вряща вода и се оставят да престоят около 1 час. Колкото по-меки са те, толкова по-лесно се смесват и придават по-добра текстура.

За плънката:

½ ч.ч лешници, нарязани с нож

Вижте още: Страхотен десерт: Профитроли с крем от кестени и шоколад

Начин на приготвяне:

Барчетата не се пекат, така че материалът на съда, в който ще са, няма значение. Поставя се хартия за печене, за да се извадят по-лесно блатовете, когато стегнат.

Добавете лешниците, какаото и малко сол в блендер или кухненски робот и пасирайте всичко, докато лешниците се натрошат на малки парченца. Не е нужно да са прекалено смесени, тъй като трябва да има малко текстура и хрупкавост от лешниците. Извадете ги от блендера и ги поставете в дълбока купа.

В същия блендер (не е необходимо да се мие) се добавят фурмите и се пасират, докато се раздробят и се получи пастообразна смес.

Получената паста от фурми се добавя към лешниците и се разбърква добре, за да се получи смес, която лесно ще се оформя. Ако имате мощен блендер – използвайте го за тази стъпка.

Получената смес се добавя към съда от стъпка 1 и се притиска към повърхността му. За по-лесно можете да използвате чаша, чиния или нещо подобно с плоска основа и да притиснете добре сместа, за да се изравни и да се утаи.

Десертът се оставя в хладилник, докато се приготви заливката.

Кашуто се отцеждат от водата, в която е било, измива се със студена, чиста вода, прецеждат се и се добавят в блендер заедно с всички останали съставки за плънката без какаото.

Блендирайте, докато се получи гладка кремообразна смес. Добавете какаото и разбъркайте отново, докато се смеси с останалите съставки.

Тази смес се добавя към основата, заравнява се с шпатула. Цялата купа се поставя във фризера да стегне поне 2-3 часа или за предпочитане цяла нощ, преди да се нареже на блокчета.

Като се извади от фризера, ако е много трудно за нарязване - оставете го за 10 минути на стайна температура, малко ще се отпусне, след това ще се реже лесно.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама